Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


03 Restaurátori munkáim

Tisztelt Látogató! Tisztelt Műtárgytulajdonos!

23 évig dolgoztam a Magyar Nemzeti Galéria osztályvezető főrestaurátoraként. Mindennapi munkám része volt olajfestmények, festett fatáblák, aranyozott faszobrok szakszerű tisztítása, konzerválása, és restaurálása.
Minden munka során teljes fotó és írásos dokumentáció készült, hogy a műtárgy történetét, a műtárgyon addig elvégzett beavatkozásokat prezentálhassam.
Infra és UV-lumineszcens vizsgálatok is részei a tudományos feldolgozásnak. Infra felvételekkel a szèntartalmú előrajzokat lehet kimutatni ha van a festményen. Az UV-lumineszcens felvételekkel pedig az alkotáson előforduló korábban elvégzett retusált területeket, beavatkozásokat, lakkozást, stb. térképezhetjük fel.

Jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem gyakorló iskolájában a Kisképzőben tanítok festés-technikát és rajzot. Két oklevéllel, egy festő-restaurátor művész, és egy képzőművész-tanári diplomával rendelkezem.

Kérem, tekintse meg az alábbi linkre kattintva referenciamunkáimról készített fotóválogatást és győződjön meg róla, hogy minden műalkotás életre kelhet egy gondos tulajdonos és egy elhivatott restaurátor szakember közreműködésével. Ebben a mappában csak néhány példát mutatok be munkáimból, a többi restaurálásaim a Restaurátorkamara honlapján tekinthető meg.

Ezen a linken: http://www.restauratorkamara.hu/portfolio/portfolio.php?show_user_id=577

http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_94511